Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Uskonto

Crysolissa ei sinänsä ole virallista tai 'pakollista' uskontoa, mutta kyläläisillä on omia uskomuksiaan ja näkemyksiään asioista. Lisäksi monissa juhlissa on omat perinteensä ja vaatimuksensa, kuten meillä oikeassa maailmassakin. Muistathan aina tarkistaa täältä tietyt asiat, jos suunnittelet esim. hautajaisia tai häitä!

Auringonratsastajat

"Kauan sitten idästä nousivat,

liekeillä ratsastivat,

tulta hallitsivat,

alku, valo, lämpö,

toivat ikuisen valon,

kirkkauden lumon."

Auringonratsastajat ovat tavallaan 'pääjumalat'. Kukaan ei sinänsä tiedä, miten ja mistä uskomus syntyi, mutta auringonratsastajilta haetaan aina vastausta ja siunausta. Auringonratsastajiin liittyviä perinteitä ovat muun muassa se, että morsian hakee ennen häitään siunausta avioliittoon ja ennen sadon kylvämistä pyydetään autuaita säitä. Ylipäänsä auringonratsastajat kuvaavat jokaista alkua, oli se sitten avioliitto, syntymä tai sadon kylväminen.

Kuunnoutajat

"Kerran kun kaikki sumenee,

kuu taivaalta katoaa,

joku sen lienee pois hakenut,

muualle noutanut."

Jos auringonratsastajat kuvaavat alkua, valoa ja lämpöä, kuunnoutajat ovat sen vastakohta, kuin Yīn ja Yáng. Perimätiedon mukaan, kaikki tarvitsee toimiakseen vastakohdan. Ilman valoa, ei ole pimeyttä, ilman kylmyyttä ei ole lämpöä. Kuunnoutaja ovat ns. lopun, kuoleman, pimeyden ja mysteereiden merkki. Niissä on jotakin kiehtovaa, arvoituksellista ja kutsuvaa. Kuunnoutajien uskotaan lähettävän kaikki viimeiselle matkalleen.

Aseenkantamisenjuhla

Aseenkantamisenjuhla on käytännössä jokaisen 15 -vuotisjuhlat. Tavallaan juhlassa ei ole mitään muuta erityistä, paitsi oman aseen saaminen ja lopullinen, pysyvä hyväksyminen. Juhlaan ei kuulu vakituisia perinteitä, kaikki riippuu siitä, mikä on perheen ammatti.

Häät

Häät ovat harvemmin silkasta rakkaudesta järjestettäviä, ja usein vanhempien päättämiä. Suurin osa nuorista naitetaan 19 -vuotiaina, ellei jotakin estettä asialle ole. Vanhemmat ajattelevat päätöksissään usein oman ammattinsa ja lastensa parasta, esimerkiksi lääkärin haluaa naittaa lapsensa apteekkarin lapselle, jotta molempien ammatien säilyminen taattaisiin.

Itse seremoniassa on muutamia sääntöjä.

1. Morsian pukeutuu punaiseen, kirkkaan oranssiin tai kirkkaan keltaiseen. Tämä johtuu auringonratsastajista. Sulhasella on päällään hillitty musta takki, valkoinen paita ja mustat housut. Valkoinen viittaa kuuhun, mutta sitä ei ole tuotu liian suureen osaan.

2. On tietyt sanat, jotka avioparin tulee lausua, kuten meidän maailmassamme 'tahdon'.

"Kautta kuun ja auringon, kohti tuntematonta,

vaikka kaikki muuttuisi,

pysymme yhdessä aina.

Lupaan ja vannon,

kautta noutajan ja ratsastajan."

Nämä sanat kun ovat kumpikin sanoneet, on virallisesti uusi pariskunta.

3. Avioerot eivät ole tunnettu käsite Crysolissa.

Sadonkorjuu

Sadonkorjuu juhla järjestetään keskisyksystä. Kylän keskiaukiolla järjestetään juhlat, joihin kuuluu esimerkiksi pelejä, hauskanpitoa ja tanssiaiset. Juhlat kestävät kaksipäivää.

Hautajaiset

Sandrean kylä on niin pieni, että kaikki ihmiset tuntevat toisensa. Tämä tarkoittaa sitä, että yksittäisissä kuoleman tapauksissa, hautajaisiin osallistuu koko kylä. Jos sudet ovat hyökänneet ja kuolonuhreja on monia, pidetään niin sanotut 'joukkuhautajaiset' - joihin koko kylä osallistuu myös järjestelyiden kannalta. Hautajaisissa pukeudutaan valkoiseen, kuunnoutajien mukaan, jotka symboloivat loppua, kuolemaa ja pimeyttä. Kylän laitamilla sijaitsee hautausmaa, jonne kuolonuhrit haudataan.

©2018 Kätketty Kaupunki - suntuubi.com